Hvordan tove garn?

Vi lærer deg hvordan du skal tove votter. Ingenting som slår skikkelige tova votter. Enten det er til barn eller voksne.

Tova votter tåler mer vann og fuktighet før man blir kald på fingrene. Det er nok en av grunnen til at barn og barnehagelærere elsker disse vottene, og anbefaler dem fremfor andre strikkede votter.

Å tove garn kan være utfordrende for mange. Og det er egentlig ingen nøyaktig fasit, fordi det kommer an på vaskemaskin eller tørketrommel.

Vi bruker å tove produkter i vaskemaskin på 40grader og bruker litt grønnsåpe i skyllemiddel holderen. Så bruker vi 1600 omdreininger på sentrifugering. Dette er noe som kan variere fra maskin til maskin. Så start forsiktig. Vi bruker også å ha i ett håndkle om det bare ett par votter eller ett plagg. Har du flere plagg som skal toves bør du ikke ha i håndkle, da kan det toves for mye.

Det er mange som heller bruker tørketrommel for da kan du stoppe den når du ønsker og du har mye mer kontroll. Det er også ett alternativ.

Etter at vi er fornøyd med toving og strukturen i tovingen så tar vi på oss vottene for å formene dem. Er det barnevotter så drar vi litt forsiktig i dem og former dem på den måten. Så legger vi dem på varmekablene på badet til dem er helt tørre. Gjerne snu dem litt.

Kvaliteten på tovingen varierer fra garn til garn. Men det er kun ren ull og Alpaca som kan toves. Det gjelder også blandingen av Alpaca og ull. Men det kan ikke være nylon eller merinoull eller andre kvaliteter iblandet. Og heller ikke superwash behandlet. Under ser du våre garntyper som kan toves.

One thought on “Hvordan tove garn?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.