Ingen garn nupper – Lær deg triksene

-Nå har eg lagt mange timer i denne genseren. Hadde gledet meg til å vise den frem og bruke den, men den bare loer eller nupper.

Mange tror at det er garnet som er problemet, men i veldig mange tilfeller så er det ikke garnet som loer eller nupper. Det gjelder billig eller dyrt. Det er du som er en nupper. Det er kroppen din som gjør at plagget blir nuppete, dessverre.

Men noen garn nupper jo ikke tenker du. Det er sant, men det er bare at kroppen din reagerer forskjellig på forskjellige garnsammensetninger. Selv om Drops Air eller Viking Bris nupper på deg så er det ikke sikkert det nupper på din datter eller sønn.

Her er triksene du bør kunne:

Hårspray er et supert triks hvis du ikke har tid til å legge genseren i fryseren. Spray et lag over hele strikkeplagget og heng det ut til tørk i noen minutter.

Du kan for eksempel tyvlåne barberhøvelen til kjæresten. Den er perfekt til å fjerne nupper med. Evt så kan du bruke en nuppefjerner.

Hvis du i tillegg vil bli kvitt unødvendig lo, kan du putte plagget i fryseren over natta etter en runde med klesrullen. Kulden gjør at fibrene trekker seg sammen og loer mindre. Husk å legge plagget i en pose for å unngå hår i fryseren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.