Billig trenger ikke bety dårlig.

Dagens diskusjoner angående garn kan være harde og nedslående. Alle snakker om norske kjente garntyper som DSA (Du store Alpaca), Sandnes og Dale som dem dyre og luksuriøse.

Flere i strikkeverdenen mener at Drops og Viking-garn er billig garn. Så om du skal velge garn som holder lenge og er slitesterke så bør du velge noen andre enn Drops og Viking-garn. Det er bare sprøyt.

Begge produsentene er av god kvalitet. Viking-garn ligger også på samme prisstadiet som både DSA, Sandnes og Dale. Drops er den billigste som er på markedet men det er ikke dermed sagt at billig er dårlig, eller dyrt er bra.

Vi håper at folk på den måten ikke tar fra hverandre gleden med å strikke.
Det er noe som heter “strikk med det garnet du har”.

Man bruker det garnet man liker og det man har råd til. Vi vet mange som ikke bruker annet enn Drops fordi andre er for dyre. Og når man skal gi det vekk i gave så koster fort en barnegenser i for.eks Sandnes 1 000 kroner, mens du får samme garnkvaliteten i Drops til 1/3 av prisen.

Det er ikke dermed sagt at prosjektet ditt blir noe dårligere kvalitet. Du har valgt en billigere garntype, men den er også slitesterk. Og du velge selv ut i fra hva du ønsker eller mottaker ønsker. Og hva du faktisk du har råd til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.